På Andøya i Vesterålen bygges et av verdens mest fiskevennlige og bærekraftige oppdrettsanlegg. Stryvo er underleverandør for Cflow i forbindelse med videreutvikling av oppdrettsanlegget, og leveransen fra Stryvo er den største i bedriftens historie.
Thursday 10 October 2024

Godt samarbeid har vært avgjørende

– Dette prosjektet har vært en milepæl for oss, og vi er stolte av å kunne bidra med vår ekspertise på disse kritiske komponentene, forteller Bjarte Olsen, salg- og prosjektansvarlig i Stryvo AS.

Stryvo skal levere 48 komplette lukesett til Cflow, inkludert lukeføringer og opptrekkmekanismer. De fleste lukeføringene er allerede levert, der flere har blitt innstøpt i fundamentene. Resten av leveransen skal fullføres innen juletider.

– Vi valgte Stryvo som leverandør på grunn leveringstid og design. Prosjektet og lukene fra Stryvo er et resultat av tett og godt samarbeid over tid, for å komme frem til den beste løsningen for oss og sluttkunden. I ettertid har vi sett at Stryvo har levert på tid, kvalitet og kost, sier Stian Østrem, SVP Operations i Cflow.

Godt samarbeid internt i Stryvo har også vært viktig, og Olsen er glad for tilliten Cflow har vist:

– Det har vært en fantastisk mulighet for oss å jobbe med Cflow og bidra til et så banebrytende anlegg.

Stian Østrem, SVP Operations i Cflow og Bjarte Olsen, salg- og prosjektansvarlig i Stryvo AS.

Effektiv og pålitelig produksjon

Cflow er kjent for sine komplette løsninger til akvakulturen, og har i samarbeid med Andfjord Salmon videreutviklet oppdrettsanlegget på Kvalnes på Andøya. Prosjektet kombinerer teknologi og miljøhensyn for å produsere laks på en mest mulig bærekraftig måte.

Dette er det første prosjektsamarbeidet mellom Cflow og Stryvo, og kommunikasjon har vært viktig hele veien. Østrem forklarer:

– Både kommersielt og operasjonelt, har prosjektet vært håndtert og fulgt opp på en profesjonell måte av Stryvo, i samspill med nøkkelpersoner innenfor teknisk og supply chain i Cflow. Viktige faktorer for suksess i denne leveransen har vært pålitelighet, fleksibilitet og effektivitet. Det siste har vært avgjørende etter mange runder med endringer for å finne det aller beste designet og hvor ulike materialkvaliteter har vært vurdert underveis. Der har dialogen med Stryvo vært viktig og god!

Til lukene i prosjektet, har Stryvo brukt sin ekspertise innen vannkraftindustrien:

– En av våre største styrker er vår omfattende kunnskap på tvers av flere bransjer og felt, som vi effektivt kan kombinere for å utvikle nye løsninger. Fordelen for Cflow, er at vi allerede er godt kjent med materialkrav og dokumentasjon til denne typen prosjekter. Dermed kan vi gjøre gode vurderinger og gi solide anbefalinger tilpasset akkurat dette prosjektet, forteller Olsen.

Stryvo og Cflow har samarbeidet tett for å finne den beste løsningen for lukene. Fra venstre: Jostein Bøe, daglig leder i Stryvo AS, Linn Follestad, tidl. Supply Chain manager i Cflow, Terje Blaalid, production manager i Stryvo AS, Arve Humborstad, CIO / QA i Stryvo AS og Bjarte Olsen, salg- og prosjektansvarlig i Stryvo AS. Linn Follestad har vært sentral i anskaffelsen fra Cflow sin side.
Foto: Cflow.

Flere positive innvirkninger

Ved hjelp av en egenutviklet gjennomstrømningsteknologi, har Andfjord Salmon demonstrert at selskapet kan levere svært gode biologiske resultater, inkludert god fiskehelse og -velferd og svært høye overlevelsesrater for laksen.

– Anlegget har en positiv innvirkning på lokal økonomi og global matforsyning. At vi får være med på et prosjekt av denne typen viser at vi er allsidige og kompetente, sier Olsen, før han avslutter:

– Våre team har virkelig stått på og jobbet godt sammen for å sikre at lukene vi leverer møter kravene til kvalitet og funksjonalitet. Vi hadde ikke klart å levere på dette nivået om det ikke hadde vært for all den kunnskapen som våre medarbeidere har.

Flere av lukene er nå klare for levering. Bildene er fra en tidligere leveranse. Foto: Cflow.


Vil du vite mer?

For mer informasjon om prosjektet, les Cflows artikkel om partnerskapet.

Ta kontakt med Stryvo:
Bjarte Olsen
Salg- og prosjektansvarlig
E-post: bjarte.olsen@stryvo.no
Mobil: 480 83 330