Etter sesongen i 2023, så Innvik Fruktlager SA et stort behov for å strukturere logistikkarbeidet sitt og utvide kapasiteten for varelageret sitt. Da de ikke fikk bygget et nytt bygg på tomten, måtte de finne en smart måte å utvide sine eksisterende lokaler på. Løsningen fant de på andre siden av Innvikfjorden.
torsdag, 13. juni 2024

Innvik Fruktlager har røtter helt tilbake til 1952 ─ det samme året det blå signalbygget og deres lokaler ble bygget. De er en organisasjon som omsetter frukt, bær og grønt fra sine produsenter og ut til sluttbrukere over hele landet.

Tidligere har ikke Innvik Fruktlager hatt plass til å oppbevare emballasje i samme lokale som produktene. Med utbyggingen, har de fått over 650 kvm mer boltreplass ─ i tillegg til flere smarte endringer som skal gjøre arbeidet mer effektivt.

I ny og smartere utgave

- Vi ønsket i utgangspunktet et nytt bygg her på utsiden, men vi fikk ikke godkjent søknaden om å fylle ut sjøen for å få det til, forklarer daglig leder Anita Roset, mens hun viser frem sin oppgraderte arbeidsplass.

Stryvo har designet bygget og levert alt av materiale og montasje. Deler av bygget ble bekledd med ny konstruksjon og de fikk en helt ny etasje i hovedbygget.

- Nå som vi kan lagre pappemballasje i andre etasje, noe vi ikke kunne før, har alt blitt mye mer smidig. I tillegg kan vi kjøre truck inn og ut av bygget, siden de nye portene har kommet på plass. Arbeidshverdagen vår kommer til å bli mye enklere nå, sier Anita.

Gradestokken viser 24 grader og minner om at sesongen for saftige plommer, epler og bringebær er rett rundt hjørnet. Og mens Innvik ligger badet i sol, er det fire grader inne på kjølerommene. Anita taster inn koden og åpner en av de store, nye portene til bygget.

- Vi fikk en ny port direkte inn til kjølerommet her. På den måten kan vi kjøre varene rett inn der de skal oppbevares. Vi ønsket også en port til den splitter nye andre etasjen, og det fikset Robin, smiler Anita.

- Veien ble litt til underveis i prosjektet, skyter Robin Gulliksson inn.

Robin er avdelingsleder for bygg i Stryvo og har vært prosjektleder for det oppgraderte bygget. Det har blitt mange turer til Innvik den siste tiden, og det har vært viktig for Robin å være tilgjengelig for at prosjektet skulle bli så bra som mulig. Han forklarer:

- Siden Innvik Fruktlager og Anita ikke fikk godkjent søknaden om et helt nytt bygg, var det viktig at vi kunne få på plass alle endringer de ønsker på deres eksisterende bygg. Og dette er endringer som gjør at de kan jobbe smartere og som gir dem mest mulig kapasitet. Vi har prøvd å tilpasse oss så godt som mulig for at de skal bli fornøyd.

Uforutsette utfordringer

I vinter opplevde de en vannlekkasje, og prosjektet fikk en uforutsett utfordring.

- Det var veldig uheldig, og hadde med konstruksjonen på taket å gjøre. Men vi fikk bukt på problemet raskt og kunne fortsette som planlagt, forklarer Robin.

- Det er kort vei mellom Stryn og Innvik, og det er jeg veldig glad for nå. Situasjonen med vannlekkasjen ble løst raskt og smertefritt, forklarer Anita.

Selv om det har vært noen uforutsette utfordringer underveis, er Anita veldig fornøyd med prosjektet. Hun trekker spesielt frem samarbeidet for at resultatet har blitt så bra:

- Gjengen i Stryvo har virkelig stått på! Vi er veldig fornøyd med kommunikasjonen underveis og hvordan resultatet har blitt. Det er jo ekstra gøy at vi har bevart og ser konturene av det gamle taket fortsatt, avslutter Anita.

Har du spørsmål om stålbygg eller prosjektet i Innvik?

Ta kontakt med Robin Gulliksson på telefon 480 83 337 eller e-post robin.gulliksen@stryvo.no.

Se også
Stålbygg